Zeefdruk Joost Swarte

Haarlem105 verslaat corona

Joost Swarte maakte deze originele zeefdruk voor de coronamarathon van Haarlem 105. De zeefdruk is gemaakt in 2 drukgangen. Er zijn er slechts 75 van gedrukt en Studio Onvervalst mag 5 gesigneerde zeefdrukken aanbieden.

Oplage | 75
Handtekening | gesigneerd aan de onderkant voorzijde
Formaat zeefdruk | A3 (29,7 x 42 cm)
Prijs | €50 – de gehele opbrengst wordt gedoneerd aan het Rode Kruis

Stuur bij interesse een email naar vincent@studio-onvervalst.nl

Steun het Rode Kruis

Steun het Rode Kruis door het kopen van deze originele zeefdruk met ontwerp van Joost Swarte.

Coronamarathon: zondag 19 april 2020

Sprankelende interviews, opmonterende optredens en heet-van-de-naald-reportages: als steunbetuiging aan alle inwoners die worstelen met de corona-crisis brengt Haarlem105 zondag 19 april 2020 een twaalf uur durende radiomarathon in samenwerking met NH Nieuws en ZFM Zandvoort.

Erik van Muiswinkel, Dieuwertje Blok, Veldhuis en Kemper, Giel Beelen, Jacqueline Govaert, Dennis van der Geest, Mylou Frencken, Jan Lammers, Sue the Night, Joost Swarte, Mart Smeets en andere stads/regio-genoten van naam en faam nemen deel aan de uitzending. Een even prominente plaats wordt ingeruimd voor Haarlemmers uit de wereld van zorg, welzijn en onderwijs.

Ook de burgemeesters van Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem schuiven aan. Alle gasten vertellen over de manier waarop zij het virus het hoofd bieden, en welke muziek, welke boeken, welke gedachten hen troost, steun of hoop bieden.

Van 09:00 tot 21:00 is de uitzending live te volgen via de radio op 89.9 FM, alle digitale kanalen en Haarlem105.nl. Ook ZFM Zandvoort zendt de marathon live uit, via 106.9 FM.
Bovendien is de gehele radio-uitzending live te bekijken via het televisiekanaal van Haarlem105.

Joost Swarte

Joost Swarte is een Nederlands striptekenaar en grafisch ontwerper. Figuren en series van Swarte zijn: Katoen en Pinbal, Jopo de Pojo, Anton Makassar, Dr Ben Cine en Niet Zo, Maar Zo. Maar Swarte is het meest bekend geworden door zijn talloze tekeningen, postzegels, posters, ansichtkaarten, lp- en cd-hoesjes en door zijn ontwerpen voor omslagen van bladen (zoals voor Vrij Nederland, het Belgische Humo en het Italiaanse architectuurtijdschrift Abitare). Afgelopen jaren heeft Swarte veel illustraties gemaakt voor het tijdschrift The New Yorker.

Klare lijn

Swarte bedacht het begrip ‘klare lijn’ als bepalend stijlkenmerk voor zijn werk eind jaren 70. Een uitgepuurde tekenstijl met duidelijke contourlijnen, heldere kleurvlakken zonder perspectiefwerking via schaduw zonder details.

Toneelschuur Haarlem

Joost Swarte ontwerpt ook meubilair, glas-in-loodramen, muurschilderingen en andere objecten. Voor Haarlem heeft hij zelfs een theater ontworpen, de Toneelschuur, dat in samenwerking met Mecanoo Architecten werd gebouwd.