Tentoonstellingen

Naast de online galerie zijn de werken van Studio Onvervalst ook met regelmaat offline te bekijken. Houd daarom de website in de gaten of volg ons op Instagram of Facebook.

 


WARP @ Horizonverticaal

In de tentoonstelling WARP heeft Studio Onvervalst samen met tien kunstenaars nieuw werk gemaakt met Op-Art als uitgangspunt. In een abstracte beeldtaal is er onderzoek gedaan naar kleur, vorm en hoe visuele vibraties tot stand kunnen komen door bijvoorbeeld moiré-vorming, repeterende patronen of hoog contrastrijk kleurgebruik. Door het inzetten van deze elementen komen bewegingen en optische illusies tot stand. Voorop staat het experimentele karakter waarin de zeefdruktechniek leidend is. Dit heeft geresulteerd in uiteenlopende kunstwerken die verwijzen naar de uit de jaren ‘60 ontstane kunststroming.

Pieter Bijwaard, Rob Bouwman, Jasper van der Graaf, Harry Markusse, Bertjan Pot, Jan van der Ploeg, Boris Tellegen, Vincent Uilenbroek, Kees Visser en Jan Maarten Voskuil.

Opening: zondag 15 mei vanaf 15:00
De tentoonstelling loopt van 15 mei t/m 18 juni 2022 op vrijdag en zaterdag van 13:00 – 17:00

Horizonverticaal
Magdalenahof 2a, 2011 LP Haarlem

Met steun van:

werk van Graphic Surgery

Studio Onvervalst @ dudokdegroot
TAKE AWAY

Tijdens de zomer presenteert Studio Onvervalst TAKE AWAY bij galerie dudokdegroot.

Dudokdegroot heeft interesse in kunstenaars die de grenzen van hun medium verkennen. Bij Studio Onvervalst is dat het zeefdrukken. Sinds de oprichting in 2015 is er werk gemaakt i.s.m. ruim 40 toonaangevende kunstenaars.Twee weekenden lang wordt een greep uit deze toegankelijke Onvervalst collectie gepresenteerd, die bestaat uit zeer betaalbare werken. Edities in kleine oplagen, multiples en unieke werken vanaf €150,-

Kom vooral een kijkje nemen en take away!
Opening: vr 2 augustus van 16.00 tot 19.00

Voor deze tentoonstelling gelden aangepaste openingstijden:

za 3 augustus van 13.00 tot 17.00
vr 9 augustus van 13.00 tot 17.00
za 10 augustus van 13.00 tot 17.00

 

Tweede Laurierdwarsstraat 1-3
1016 RA Amsterdam

Raster Blaster

Halftones, nieuw leven voor beproefde zeefdruktechniek

Tentoonstelling loopt van 10 mei t/m 5 juli 2019

Paviljoen Welgelegen (Provincie NH)
Dreef 3, 2012HR Haarlem

Een Halftone of raster is een typische zeefdruktechniek die gebruikt wordt om verschillende gradaties in kleur te simuleren terwijl deze zijn opgebouwd uit kleine punten. Zo ziet men van afstand een compleet beeld met verschillende kleurtonen, omdat de afstand en de grootte van de punten variëren. De kleur van de aangebrachte ‘dots’ is een combinatie met de kleur van de achtergrond. Het oog neemt het geheel op als één terwijl de kleur bestaat uit minstens twee kleuren. Hoe grover het raster hoe meer je de ‘dots’ kunt zien. Het raster werd veel ingezet door Amerikaanse Pop Art kunstenaars als Andy Warhol en Roy Lichtenstein en bij de Duitse variant door Sigmar Polke, die dit fenomeen weer uit diverse stripboeken haalde.

Studio Onvervalst heeft verschillende kunstenaars uitgedaagd tot een nieuw beeld te komen. Steeds was de halftone het beginpunt. Onder leiding van Vincent Uilenbroek is er geëxperimenteerd en samengewerkt in zeefdrukstudio Onvervalst te Haarlem. Iedere kunstenaar integreert de techniek met zijn eigen veelal abstracte beeldtaal om zo tot een nieuw beeld te komen maar waarin het toch herkenbaar eigen blijft.

Matthew Allen, Rob Bouwman, Joost Krijnen, Clary Stolte (foto), Graphic Surgery, Vincent Uilenbroek en Marjolijn de Wit.

Kunstruimte De Keuken

Kunstlijn Haarlem 2018

vrijdag 2 november 19u-22u
zaterdag 3 en zondag 4 november 11u-17u
Nieuw Heiligland 9, 2011 EM Haarlem

In Kunstruimte De Keuken wordt tijdens het weekend van de Haarlemse Kunstlijn (2, 3 en 4 nov) nieuw werk getoond van Ronald Ruseler. Ruseler vertaalde zijn bekende Selvas naar een zeer gelaagde zeefdruk. De Selvas zijn oorspronkelijk collages van uitgeknipte bomen en planten die refereren naar de wildernis- of Selvaserie, een essentieel onderdeel van zijn ‘Imaginaire Reis’. Een wereldreis die gaat over het verlangen naar het onbekende.

Naast het werk van Ruseler zijn er zeefdrukken te zien van Vincent Uilenbroek.

NO/TIME

Den Bosch 31 maart t/m 29 april 2018

Opening 31 maart 16:00

Elf kunstenaars zijn uitgedaagd een werkperiode aan te gaan, waarin het thema ‘tijd’ als leidraad is gebruikt. Dit met een knipoog naar de tentoonstelling “Reproduceerbaarheid van tijd” die zo’n 20 jaar geleden door het Grafisch Atelier Den Bosch georganiseerd werd.

Met de intentie grafiek in een nieuw daglicht te zetten, is er met verschillende materialen geëxperimenteerd, zijn grafische technieken gecombineerd en op vernieuwende manieren ingezet. In het Grafisch Atelier Den Bosch en bij Studio Onvervalst in Haarlem werkten de kunstenaars op eigen wijze aan nieuw werk speciaal voor deze tentoonstelling. NO/TIME gaat over onderzoek en experiment. Oude technieken worden door hedendaagse kunstenaars opnieuw onderzocht en getoetst aan het huidige tijdsbeeld binnen de beeldende kunst.

Deelnemende kunstenaars:

Koen Taselaar, Rob Bouwman, Harry Markusse, Graphic Surgery, Gijs van Lith, Jochem Rotteveel, Jannemarein Renout, Thomas Trum, Dineke van Oosten, Martijn Schuppers en Vincent Uilenbroek.

De tentoonstelling NO/TIME is in opdracht van Willem Twee muziek en beeldende kunst samengesteld door het Grafisch Atelier Den Bosch/Dineke van Oosten i.s.m. Studio Onvervalst.

Willem Twee kunstruimte

Boschdijkstraat 100
‘s-Hertogenbosch

Instore Gallery Launch @ Zwart Goud

Studio Onvervalst presenteert t/m 31 maart ’18 een instore art show bij Zwart Goud Amsterdam. Te zien en te koop zijn een selectie zeefdrukken in edities, multiples en unieke werken van de volgende kunstenaars:

Rob Bouwman, Koen Delaere en Peter Fengler, Geertje van de Kamp, Sander Reijgers en Vincent Uilenbroek.

 

Zwart Goud

Geldersekade 89 S

1011 EL Amsterdam

op loopafstand van A’dam Centraal Station

 

 

 

Multiple

Castellvm Aqvae

Feestelijke opening tentoonstelling :: za 28 oktober 11:00 door Joost Swarte
Castellvm Aqvae, Hoge Duin en Daalseweg 21 b, Bloemendaal

Open :: za 28 en zo 29 oktober 11:00 – 17:00
za 4 en zo 5 november 11:00 – 17:00 tijdens de Haarlemse Kunstlijn

 

De tentoonstelling ‘Multiple’ in Castellvm Aqvae laat een compleet overzicht zien van alle gelimiteerde oplagen die tot nu toe zijn vervaardigd. Een gevarieerd aanbod van een hedendaagse – voornamelijk abstracte – beeldtaal. Elk werk is gesigneerd en genummerd door de kunstenaar.
Van alle werken zijn nog exemplaren te koop in zeer beperkte oplage.
De tentoonstelling wordt op feestelijke wijze geopend door Joost Swarte,
waarin hij een exclusieve verrassing zal onthullen voor het publiek.

U bent van harte welkom.

Vincent Uilenbroek | Studio Onvervalst
Harry Swaak | Castellvm Aqvae

Met werk van: Tom Abbink, Matthew Allen, Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Aquil Copier, Peter Fengler en Koen Delaere, Tijl Orlando Frijns, Lucas Hoeben, Geertje van de Kamp, Stefan Kasper, Joost Krijnen, Peter Lipton, Gijs van Lith, Harry Markusse, Joanneke Meester, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Simon Schrikker, Tonneke Sengers, Arthur Stokvis, Clary Stolte, Veerle Thoben, TRIK, Vincent Uilenbroek, Marjolijn de Wit en Michiel van der Zanden.

 

Foto uitnodiging door Sarah Dona

 

Studio Onvervalst bij Gallery by Toko op Sydney Contemporary ’17

 

Australasia’s premier international art fair, returned with the country’s largest and most diverse gathering of local and international galleries. sydneycontemporary.com

Gallery by Toko presenteerde o.a. werk van Sigrid Calon (zie afbeelding).

Gallery by Toko is opgericht door het Nederlandse design duo Michael Lugmayer en Eva Dijkstra. Tien jaar geleden volgden ze hun hart en verruilden Nederland voor Sydney om hun grafisch ontwerpbureau Design by Toko te vervolgen in Australië. De studio staat bekend om hun conceptuele designwerk waarin verbindingen worden gelegd tussen o.a. architectuur, kunst en design.

Naast het ontwerpbureau is Gallery by Toko de plek van waaruit het internationaal bekende duo hun passie deelt voor kunst. In de galerie worden verbindingen gelegd tussen kunst en design met de nadruk op hedendaagse gelimiteerde edities – en zeefdrukken in het bijzonder. Lugmayer en Dijkstra hebben een voorliefde voor Nederlandse formele en abstracte kunst. Met deze gedeelde passie en werkwijze ontstond de samenwerking met Studio Onvervalst.

 

 

True Blue

Gallery by Toko (Sydney, Australië) presenteert Studio Onvervalst

Hedendaagse Nederlandse abstracte kunst middels de zeefdruktechniek.

 

Gallery by Toko is opgericht door het Nederlandse design duo Michael Lugmayer en Eva Dijkstra. Tien jaar geleden volgden ze hun hart en verruilden Nederland voor Sydney om hun grafisch ontwerpbureau Design by Toko te vervolgen in Australië. De studio staat bekend om hun conceptuele designwerk waarin verbindingen worden gelegd tussen o.a. architectuur, kunst en design.

Naast het ontwerpbureau is Gallery by Toko de plek van waaruit het internationaal bekende duo hun passie deelt voor kunst. In de galerie worden verbindingen gelegd tussen kunst en design met de nadruk op hedendaagse gelimiteerde edities – en zeefdrukken in het bijzonder. Lugmayer en Dijkstra hebben een voorliefde voor Nederlandse formele en abstracte kunst. Met deze gedeelde passie en werkwijze ontstond de samenwerking met Studio Onvervalst.

De werken van Studio Onvervalst zijn bij Gallery by Toko voor het eerst ‘down under’ te zien.

Met edities, multiples en originele werken van: Sigrid Calon, Jan van der Ploeg, Guido Nieuwendijk, Tonneke Sengers, Esther Tielemans, Vincent Uilenbroek en Jan Maarten Voskuil.

Kijk voor meer informatie op gallerybytoko.com

 

Onvervalst Uitgelicht // Zeefdrukken in Hoogtij

In de hoogste kas van Amsterdam-Noord met uitzicht over het IJ laat Hoogtij het licht vallen op een verscheidenheid aan zeefdrukken, gepubliceerd door Studio Onvervalst. Toonaangevende kunstenaars hebben hun eigen technieken gecombineerd met de zeefdruktechniek, waardoor een onvervalst gewas ontluikt!

Met werk van: Matthew Allen, Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Aquil Copier, Tijl Orlando Frijns, Lucas Hoeben, Geertje van de Kamp, Stefan Kasper, Joost Krijnen, Peter Lipton, Gijs van Lith, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Simon Schrikker, Tonneke Sengers, Arthur Stokvis, Veerle Thoben, TRIK, Vincent Uilenbroek, Marjolijn de Wit en Michiel van der Zanden.

De werken worden aangeboden in gelimiteerde edities en multiples. Betaalbare kunst van €150 tot €400,

Deze zomerse pop-up show op 25 juni is een unieke ervaring met een panorama-view over de stad Amsterdam. Bekijk de werken in uitzonderlijk licht, met de tropical laidback electronics van Pelle (Karton). Daarnaast biedt het dak verkoeling door een verfrissende bries van over het IJ.

FoMo-TV presenteert een LIVE-stream op: facebook.com/Studio-Onvervalst

 

zondag 25 juni 2017 van 16:00 tot 20:00

Locatie :: Hoogtij (bovenop gebouw ‘Deep’) Johan van Hasseltweg 39, Amsterdam

Bereikbaar per auto :: gratis parkeren

OV :: 15 min.met bus 33 vanaf A’dam CS

óf neem de pont vanaf Java-eiland, deze stopt vrijwel om de hoek.

 

Regenerate #2
A way of screen printing

In februari 2017 presenteerde Studio Onvervalst #2 van de tentoonstelling Regenerate, A way of screen printing in De Vishal (Haarlem)

Studio Onvervalst had hiervoor zeventien toonaangevende kunstenaars uitgedaagd een werk te vervaardigen door middel van zeefdruktechniek. Met als resultaat: een zeldzame diversiteit aan zeer beperkte edities en unica’s met zeefdruk als verbindende factor.

studonvervdefnieuw-web-002_600hoogIn de jaren zeventig was de zeefdruktechniek bij veel kunstenaars ongekend populair. Door verzadiging in de markt is de vraag naar grafiek en met name zeefdruk daarna afgenomen en daarmee de toepassing van de techniek. Zonde, omdat het meer mogelijkheden biedt dan alleen reproduceren: het staat een compleet eigen beeldtaal toe. Door zeefdruk te combineren met schilder- en tekentechnieken en zelfs objecten of installaties ontstaan verrassende nieuwe synergieën.

 

Met werk van: Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Koen Delaere en Peter Fengler, Tijl Orlando Frijns, Lieven Hendriks, Gijs van Lith, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Martijn Schuppers, Esther Tielemans, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Vincent Uilenbroek, Jan Maarten Voskuil en Coen Vunderink.

 

// foto door Peter Lipton

Regenerate, A way of screenprinting wordt gesteund door het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, Stichting Stokroos, Horizonverticaal en De Vishal.

Sponsoren_projectVishal

Regenerate #1
A way of screen printing

In oktober 2016 presenteerde Studio Onvervalst #1 van de tentoonstelling Regenerate #1, A way of screen printing in Horizonverticaal (Haarlem). Dit vond plaatst tijdens de Maand van de Grafiek

 

RE-A5-voorkantDe zeefdruktechniek is diep geworteld binnen de kunstgeschiedenis. Veel grote kunstenaars hebben grafische werken gemaakt, van Rembrandt, Picasso, Andy Warhol tot aan onze tijdgenoten nu; Damien Hirst en Marlene Dumas. Het voordeel van de techniek is de relatief lage productieprijs én de kleine exclusieve oplage. Tegenwoordig lijkt de techniek minder toegepast te worden in de hedendaagse kunst. Studio Onvervalst wil daarom onderzoeken hoe deze druktechniek in een nieuw daglicht geplaatst kan worden binnen het Nederlandse kunstlandschap.

Studio Onvervalst heeft in totaal zeventien kunstenaars uitgenodigd met de vraag een uniek werk te vervaardigen met als hoofdcomponent de zeefdruktechniek in combinatie met andere technieken zoals schilderen, tekenen, object of installatie.

Het project is opgesplitst in twee delen. Bij dit eerste deel van de tentoonstelling wordt door zeven kunstenaars ingezoomd op de zeefdruk- én de schildertechniek. Experiment is hierbij niet geschuwd. Bij Horizonverticaal wordt er tijdens de Maand van de Grafiek naast uniek werk ook werk in oplage getoond.

 

Voor Regenerate#1 is Studio Onvervalst een samenwerking aangegaan met: Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Gijs van Lith, Sander Reijgers, Vincent Uilenbroek, Jan Maarten Voskuil en Coen Vunderink.
Regenerate#2 vindt plaats vanaf 29 januari 2017 bij De Vishal in Haarlem.

Regenerate, a way of screenprinting wordt gesteund door het Cultuurstimuleringsfonds Haarlem, Stichting Stokroos, Horizonverticaal en De Vishal.

Sponsoren_projectVishal

Koffie, vinyl en zeefdrukken

Ruiskamer | 25 juni 2016

LucasHoeben01

Ruiskamer is op 25 juni ingericht als speciale galerie van Studio Onvervalst. Er werden zeefdrukken getoond van hedendaagse kunstenaars die hun visie naar zeefdruk hebben vertaald.

Met Aquil Copier, Erik de Bree, Rob Bouwman, Marjolijn de Wit, Stefan Kasper, Athur Stokvis, Michiel van der Zanden, Vincent Uilenbroek, TRIK, Veerle Thoben, Simon Schrikker, Lucas Hoeben en Joost Krijnen

Ruiskamer, een authentieke vinylshop, is de thuisbasis van Haarlems minimal-techno label ‘Karton’ waar Studio Onvervalst eveneens de platenhoezen van ontwerpt én drukt.

 

Lancering Studio Onvervalst

Horizonverticaal | 27 november 2015

uitnodiging-lancering

De officiële opening van Studio Onvervalst vond 27 november plaats bij Horizonverticaal in Haarlem.
De tentoonstelling bood een resultaat van verschillende unieke samenwerkingen, waarbij de verschillende stadia van het zeefdrukproces secuur zijn doorlopen en experiment niet is geschuwd. Een zeer uiteenlopend en geslaagd aanbod van gerenommeerde hedendaagse kunstenaars als Rob Bouwman, Erik de Bree, Aquil Copier, Simon Schrikker, Arthur Stokvis, Veerle Thoben, Stefan Kasper, Marjolijn de Wit en Michiel van der Zanden.

De webshop is officieel geopend door gastspreker en kunstverzamelaar Ger van Dam.