Persmateriaal

Hieronder vindt u het persbericht en een selectie aan beeldmateriaal in hoge resolutie.
Ook kunnen we, indien gewenst, andere foto’s aanleveren. Voor vragen kunt u contact opnemen met vincent@studio-onvervalst.nl

Persbericht: De visie van de kunstenaar via een zeefdrukraam

 

De visie van de kunstenaar via een zeefdrukraam

Nieuwe zeefdrukstudio in Haarlem daagt kunstenaars uit hun werk te vertalen naar grafische kunst

Studio Onvervalst is het nieuwe initiatief van de in Haarlem gevestigde beeldend kunstenaar Vincent Uilenbroek met als doel het aanbieden van hedendaagse kunst via de zeefdruktechniek. Kunstenaars worden uitgedaagd hun visie te vertalen naar grafisch werk dat tegen een scherpe prijs wordt aangeboden via een online webshop, waardoor kunst toegankelijker wordt voor het grote publiek.

 

Studio Onvervalst is ontstaan vanuit het idee om hedendaagse kunst toegankelijker te maken. “Door bestaand werk van beeldend kunstenaars te reproduceren via de zeefdruktechniek komen de kosten voor een kunstwerk een stuk lager te liggen waardoor dit tegen een aantrekkelijke prijs kan worden aangeboden,” zo vertelt Vincent Uilenbroek, zelf beeldend kunstenaar en initatiefnemer/oprichter van Studio Onvervalst. “Bovendien worden de kunstwerken aangeboden via een webshop waarmee de galerie plaatsmaakt voor een virtuele omgeving waarin men rustig kan rondkijken.”

 

Het originele werk van de kunstenaars wordt gereproduceerd via de handmatige zeefdruktechniek in zeer gelimiteerde oplages waardoor exclusiviteit gewaarborgd wordt. In overeenstemming met de kunstenaars wordt de keuze voor kwalitatief hoogwaardige materialen binnen het zeefdrukproces bepaald. Uilenbroek schuwt het experiment niet en gaat nog een stap verder door de kunstenaar geheel in het zeefdrukproces te betrekken. Samen met Studio Onvervalst zoekt de kunstenaar de grenzen binnen de zeefdruktechniek op en ontstaat er tijdens het proces geheel nieuw werk. Zo schildert beeldend kunstenaar Simon Schrikker ter plaatse op het zeefdrukraam en wordt het videowerk van Veerle Thoben getransformeerd in een conceptuele zeefdruk. Niet alleen reproducties van origineel bestaand werk maar ook nieuwe producties dus. De zeefdruktechniek wordt onderdeel van het kunstvormingsproces van de kunstenaar. Studio Onvervalst is hiermee meer dan alleen een zeefdrukstudio en doet zijn naam eer aan.

 

Studio Onvervalst werkt samen met gerenommeerde beeldend kunstenaars geselecteerd binnen een breed netwerk met werk van hoge kwaliteit en streeft naar een brede diversiteit in het aanbod. De studio staat altijd open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en daagt kunstenaars uit verschillende vormen van beeldende kunst te vertalen naar de zeefdruk. Elke zeefdruk wordt door de kunstenaar zelf gesigneerd en genummerd en bij ieder werk wordt een certificaat van echtheid uitgereikt.

 

27 november aanstaande zal Studio Onvervalst officieel de deuren openen bij artist-run space Horizonverticaal aan de Houtmarkt 7 in Haarlem.

____________________________________

 

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie en persmateriaal kunt u terecht bij:

Initiatiefnemer en oprichter Vincent Uilenbroek tel.: 06 54 23 32 40 emailadres: vincent@studio-onvervalst.nl

Website Studio Onvervalst: www.studio-onvervalst.nl

Facebookpagina: https://www.facebook.com/Studio-Onvervalst

Instagram: https://instagram.com/studio_onvervalst/

Persmateriaal (foto’s in hoge resolutie): www.studio-onvervalst.nl/persmateriaal

 

Marjolijn-de-Wit_webKunstenaar: Marjolijn de Wit

Titel: Zonder titel

Gelimiteerde oplage: 25 stuks

Prijs: € 175

klik voor een web-formaat afb.

Marjolijn de Wit_print_300dpi_cmyk < klik voor een groot formaat afb.(300 dpi) 

Kunstenaar: Stefan Kasper

Titel: Regenboogreliek

Gelimiteerde oplage: 20 stuks

Prijs: € 150

klik voor een web-formaat afb.

 < klik voor een groot formaat afb.(300 dpi) 

Kunstenaar: Erik de Bree

Titel: Pattern #9

Gelimiteerde oplage: 20 stuks

Prijs: € 150

klik voor een web-formaat afb.

 < klik voor een groot formaat afb.(300 dpi) 

Kunstenaar: Simon Schrikker

Titel: Zonder titel (Haai)

Gelimiteerde oplage: 2 unieke zeefdrukken

Prijs: € 225

klik voor een web-formaat afb.

 < klik voor een groot formaat afb.(300 dpi) 

Logo: Studio Onvervalst

klik voor een web-formaat afb.

< klik voor een groot formaat afb.(300 dpi)