Informatie

  • Studio Onvervalst wil hedendaagse kunst toegankelijk maken en biedt kunstenaars de gelegenheid om hun werk te vertalen naar een originele zeefdruk in gelimiteerde oplage.

TOEGANKELIJKE KUNST

Studio Onvervalst vindt dat kunst kopen van hedendaagse kunstenaars ook mogelijk moet zijn met een klein budget. Daarom nodigen we kunstenaars uit om nieuw werk te maken met de zeefdruk-techniek. Deze techniek biedt vele mogelijkheden. Zo kan er gewerkt worden in oplage, wat de prijs aantrekkelijker maakt. Het is goed te combineren met andere technieken. Ook kunnen er monotypes worden gedrukt, oftewel unieke werken.

Onvervalst benadert de zeefdruk niet alleen als reproductietechniek, maar zoekt de grenzen op. Kunstenaars worden uitgedaagd om deze techniek te integreren in hun werk, met soms verrassende uitkomsten. Zo ontwikkelde Sander Reijgers zijn eigen zeefdrukmachine, belichtte Veerle Thoben de zeef met haar videowerk en gebruikte Peter Lipton het zeefdrukraam als fotonegatief om foto’s te belichten. Het experiment wordt niet geschuwd. Ongekend Onvervalst.

Studio Onvervalst is een initiatief van beeldend kunstenaar Vincent Uilenbroek.

KUNSTENAARS

Studio Onvervalst werkt samen met kwalitatief gerenommeerde kunstenaars, geselecteerd binnen een netwerk welke zich uitstrekt over heel Nederland, en streeft hierbij naar een brede diversiteit in het aanbod.

Meer informatie over de kunstenaars vindt u hier.

GELIMITEERDE OPLAGE

Door de zeer gelimiteerde oplages kun je toch beschikken over een bijzonder werk van jouw favoriete kunstenaar. Elk werk wordt door de kunstenaar zelf gesigneerd en genummerd. Informatie over de oplage vind je bij ieder werk afzonderlijk vermeld.

Het kan voorkomen dat er artist- en printer prints van een zeefdruk gemaakt zijn. Deze zijn niet te koop. Dit wordt wel bij de extra informatie over de zeefdruk vermeld door aanduiding van AP of PP.

MATERIALEN

Iedere kunstenaar vraagt om een andere benadering. Bij elk werk wordt uitvoerig met de kunstenaar overlegd welke materialen het beste aansluiten bij het werk. We maken gebruik van hoogwaardige materialen om de zeefdrukken te produceren. Het materiaal staat bij ieder werk afzonderlijk omschreven onder techniek.

VERZENDING

Een levering duurt maximaal gem. 3-10 werkdagen.

Elk werk wordt zorgvuldig verpakt zodat het geen schade kan oplopen tijdens de verzending.

Er wordt gebruik gemaakt van de aangetekende pakketdienst van post.nl in Nederland. Dit betekent dat de ontvanger tekent voor ontvangst. Het werk is verzekerd voor verlies of beschadiging en is tevens te volgen via Track & Trace.

Indien het pakket verzonden dient te worden naar een bestemming buiten Nederland, gelden hogere tarieven. Studio Onvervalst verzendt indien gewenst naar België, Duitsland, Frankrijk en Groot Brittanië. Voor overige bestemmingen kunt u contact opnemen met Studio Onvervalst.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Bij ieder werk hoort een Certificaat van Echtheid, het bewijs dat het werk in gelimiteerde oplage is uitgegeven. Op dit certificaat staat informatie over de kunstenaar en het werk vermeld (oplage, titel, jaar en handtekening).

vb-certificaat_breed3

 

GARANTIE

Indien na de aankoop blijkt dat u niet tevreden bent over het werk, kunt u het werk binnen 14 dagen aan ons terugbezorgen (onder vergelijkbare condities als het werk is afgeleverd). Voordat u het werk retourneert vragen wij u eerst contact op te nemen met vincent@studio-onvervalst.nl

Meer informatie hierover vindt u in de algemene voorwaarden onder artikel 6 over het herroepingsrecht.

ALGEMENE VOORWAARDEN & PRIVACYBELEID

Onze algemene voorwaarden & privacybeleid vindt u onder de volgende link

IN OPDRACHT

Studio Onvervalst drukt voor kunstenaars maar ook in opdracht van particulieren en bedrijven.

Neem vrijblijvend contact op.